Private lease of shortlease: Wat is het verschil?

Als je op zoek bent naar een auto, kun je kiezen tussen private lease en short lease. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee opties? In dit artikel leggen we het uit.

Wat is private lease?

Private lease is een vorm van leasen waarbij je als particulier een auto least voor een vast bedrag per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Je hoeft dus alleen nog maar te tanken.
Het grote voordeel van private lease is dat je geen grote investering hoeft te doen om een nieuwe auto te rijden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten voor onderhoud en reparaties.

Wat is shortlease?

Shortlease lijkt in veel opzichten op private lease, maar er zijn wel verschillen. Bij shortlease huur je namelijk niet voor een lange periode, maar juist voor een kortere tijd. Meestal gaat het om een periode van één maand tot maximaal twee jaar.

Het grote voordeel van shortlease is dat je flexibel blijft. Als je bijvoorbeeld tijdelijk in Nederland verblijft, kan het interessant zijn om een auto te huren voor de duur van je verblijf. Voor veel mensen is shortlease prive ook een goede mogelijkheid om tijdelijk in te zetten!

Welke optie past bij jou?

Of private lease of shortlease beter bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Als je op zoek bent naar langdurige zekerheid en gemak, dan kan private lease de beste keuze zijn. Maar als je behoefte hebt aan flexibiliteit en vrijheid, dan kan short lease juist interessant zijn.
Het is daarom aan te raden om goed na te denken over je persoonlijke situatie en behoeften voordat je een keuze maakt tussen private lease en short lease.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *